Er is dus geen enkel reeel getal x waarvoor x2-2x+2=0. Als je de grafiek van x2-2x+2 zou tekenen, dan zie je een parabool die boven de x-as zweeft en die dus helemaal geen snijpunten heeft met de x-as, en zoals je weet zijn snijpunten met de x-as nu juist wat we nulpunten noemen.
Er is wel een andere soort getallen waarvoor x2-2x+2=0, namelijk wat met noemt complexe getallen (zie ook mijn uitleg op de vraag Waarom zijn complexe getallen bedacht?).
Om de complexe oplossingen van een kwadratische veelterm te vinden, stel je gewoon Ö-1 gelijk aan "i". Dus voor x2-2x+2=0 wordt dat
x =(2+Ö-4)/2 = 1 + i en x= (2-Ö-4)/2 = 1 - i
Ik herhaal toch nog eens dat in fysische en chemische vraagstukken dergelijke getallen meestal duiden op een onmogelijke situatie. Voorbeeld: je gooit een steen 10 meter in de lucht en je laat hem weer vallen. Als je je nu de vraag zou stellen op welk moment de steen 20 meter in de lucht was, dan zal je een kwadratische vergelijking bekomen waarvoor b2-4ac 0, wat betekent dat er geen reele oplossingen zijn, wat op zijn beurt gewoon betekent dat de steen dus NOOIT 20 meter hoog is geweest, helemaal volgens de verwachtingen.