Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9271 

Re: Negatief getal onder wortel abc formule

Beste cl,

Het spijt me, maar ik begrijp er eigenlijk nog steeds niks van. Bij wiskunde komt het heel vaak voor dat als je bij de abcformule b2-4ac de getallen wilt invullen het hele getal dat hieruitkomt negatief is. Je wilt met de abcformule x1 en x2 uitrekenen, maar je kan geen wortel trekken van een negatief getal. Hoe los ik dat op. Mag ik dan - en + gaan veranderen, bedoelt u dat? Wat is de praktische oplossing voor mijn probleem?
groetjes Anne

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 april 2003

Antwoord

In je oorspronkelijke bericht schreef je dat "ze" in je scheikunde boek de "-" in een "+" hadden veranderd. Maar ben je daar wel zeker van ? Misschien was a of c negatief zodat het LEEK alsof de "-" in een "+" was veranderd.

Voorbeeld:
de vergelijking 2 x2 + 3 x - 5 = 0
b2 - 4ac = 9 - 2·(-5) = 9 + 2·5

De "-" staat in de formule links maar rechts LIJKT die veranderd in een "+" omdat c=-5 negatief is. Kan je eens controleren of je scheikundeboek het misschien toch niet bij het rechte eind heeft? Schrijf anders wat in het boek staat maar over in een berichtje.

cl
dinsdag 1 april 2003

 Re: Re: Negatief getal onder wortel abc formule 

©2001-2025 WisFaq