\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 93000 Re: Logaritmische en exponentiële functies Hoe moet u dan deze oefening maken? Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021 Antwoord Er geldt: $f(x) = b \cdot a^x $. Voor het eerste punt geldt dan:$\eqalign{ & 27 = b \cdot a^{ - 1} \cr & 27a = b \cr} $Voor het tweede punt geldt:$\eqalign{ & \frac{1}{3} = b \cdot a^1 \cr & \frac{1}{3} = a \cdot b \cr} $Vul (1) in in (2) en je krijgt:$\frac{1}{3} = a \cdot 27a$Oplossen? Wat is/zijn bijbehorende waarde van $b$?Lukt dat? WvR zaterdag 4 december 2021 Re: Re: Logaritmische en exponentiële functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet u dan deze oefening maken? Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021
Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021
Er geldt: $f(x) = b \cdot a^x $. Voor het eerste punt geldt dan:$\eqalign{ & 27 = b \cdot a^{ - 1} \cr & 27a = b \cr} $Voor het tweede punt geldt:$\eqalign{ & \frac{1}{3} = b \cdot a^1 \cr & \frac{1}{3} = a \cdot b \cr} $Vul (1) in in (2) en je krijgt:$\frac{1}{3} = a \cdot 27a$Oplossen? Wat is/zijn bijbehorende waarde van $b$?Lukt dat? WvR zaterdag 4 december 2021
WvR zaterdag 4 december 2021
©2001-2024 WisFaq