Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Symmetrie-as

Gegeven: de tweedegraadsfunctie f met voorschrift
f(x) = -x2 + (1 - 2m)x - 2 + m
Bepaal de waarde van m zodanig dat de y-as een symmetrie-as is voor de grafiek van f.

Simon
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 4 december 2021

Antwoord

De symmetrie-as gaat door de top van de parabool. Er geldt:

$
\eqalign{x_{top} = - \frac{b}
{{2a}} = 0}
$

Vul in en bereken de waarde van $m$.
Lukt dat?

WvR
zaterdag 4 december 2021

 Re: Symmetrie-as 

©2001-2025 WisFaq