Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84766 

Re: Re: Re: Re: Re: Reuzenrad

Hoe kom je aan 0.2, 0.4, 0,6 etc op de x-as van de grafiek
en waarom is er geen horizontale verschuiving? De grafiek verschuift toch?
Thanks.

ron
Student hbo - donderdag 2 december 2021

Antwoord

In de uitwerking stond:

De formule is:

$H(t)=10-10·\cos(4\pi·t)$ met $t$ in minuten.

Na 10 seconden is de hoogte gelijk aan:

$\eqalign{H(t)=10-10·\cos(4\pi·\frac{10}{60})=15}$

Na 10 seconden bevindt 't bakje zich op 15 meter hoogte.

Hierbij is $t$ in minuten. Zo komt 10 seconden overeen met $\eqalign{\frac{10}{60}}$ minuut. De schaalverdeling is dus niet zo gek. Zo komt 0,2 minuut overeen met 12 seconden. Bij 2 omwentelingen per minuut is de omwentelingstijd gelijk aan 0,5. Vandaar!

Helpt dat?

WvR
donderdag 2 december 2021

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reuzenrad 

©2001-2024 WisFaq