Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92074 

Re: Reuzenrad

Opgave
Een reuzenrad heeft een diameter van 20 meter. Het centrale draaipunt bevindt zich 11 meter boven de grond. Elke 28 seconden draait het rad éénmaal rond. Op het tijdstip t=0 stappen Maarten en Els onderaan in het bakje.

Is de formule h=11+20·sin(2pi/28

ron
Student hbo - woensdag 1 december 2021

Antwoord

Er ontbreekt de variabele $t$, dus dat kan niet goed zijn. Maar misschien bedoelde je dit?

$\eqalign{h(t)=11+20·sin(\frac{2\pi}{28}t)}$

Maar dat klopt ook niet...



$a=11$
$b=20$
$\eqalign{c=\frac{2\pi}{28}}$
$d=0$

Dat kunnen we niet goed rekenen... Je moet nog even goed kijken hoe het zit. Wat is de amplitude? Wat is de horizontale verplaatsing?

Lukt dat zo?

WvR
donderdag 2 december 2021

 Re: Re: Reuzenrad 

©2001-2025 WisFaq