Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92628 

Re: Binomiale verdeling

Beste Wisfaq

Bedankt voor de hulp.

Voor een daaropvolgende vraagstuk wordt het volgende gevraagd:

Een klein bedrijf heeft 15 personen in dienst die per 1 januari kunnen kiezen voor de prepensioenregeling. Hoe groot is de kans dat hiervoor meer dan zeven personen kiezen

Ik kom zelf op de volgende berekening, maar volgens mij klopt dit niet

P(K=7)=(15!/(7!·(15-7)!)·0,6^7·0,4^3= 6435 x 0,6^7 x 0,4^3 = 11,528884224

Welke fout maak ik hierin?

Lesley
Iets anders - dinsdag 31 augustus 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Je maakt twee fouten:
  1. Als 7 mensen kiezen voor de regeling, dan is het aantal mensen dat niet kiest voor de regeling niet gelijk aan 3
  2. Je berekent de kans dat precies 7 mensen voor de regeling kiezen, maar gevraagd wordt naar de kans dat meer dan 7 mensen voor de regeling kiezen.

GHvD
dinsdag 31 augustus 2021

 Re: Re: Binomiale verdeling 

©2001-2025 WisFaq