\require{AMSmath} Een stelsels van vergelijkingen oplossen Hoi,Ik moet dit stelsel oplossen maar vind het niet:4x-8y-24=0-6x+12y=-36Ik heb dit:4x-8y=24-8y=24:4x-8y=6:x-y=6:x.1:8-6x+12y=3612y=36:6xy=6:x.12Dit lijkt me niet juist want ik moet dit op een grafiek tekenen en ik heb geen getal als uitkomst?Danku om me te helpen Mylan 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021 Antwoord Je kunt een stelsel van twee lineaire vergelijkingen met twee onkenden oplossen met optellen en aftrekken.In dit geval zou je dan dit krijgen: \begin{array}{l} \left\{ {\begin{array}{*{20}c} {4x - 8y - 24 = 0} \\ { - 6x + 12y = - 36} \\ \end{array}} \right.\begin{array}{*{20}c} {\left| { \times 3} \right|} \\ {\left| { \times 2} \right|} \\ \end{array} \\ \left\{ {\begin{array}{*{20}c} {12x - 24y - 72 = 0} \\ { - 12x + 24y = - 72} \\ \end{array}} \right. \\ - 72 = - 72 \\ \end{array} Oneindig veel oplossingen. De rechten vallen samen.Zie ook 3. stelsels vergelijkingen WvR vrijdag 13 augustus 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik moet dit stelsel oplossen maar vind het niet:4x-8y-24=0-6x+12y=-36Ik heb dit:4x-8y=24-8y=24:4x-8y=6:x-y=6:x.1:8-6x+12y=3612y=36:6xy=6:x.12Dit lijkt me niet juist want ik moet dit op een grafiek tekenen en ik heb geen getal als uitkomst?Danku om me te helpen Mylan 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021
Mylan 2de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2021
Je kunt een stelsel van twee lineaire vergelijkingen met twee onkenden oplossen met optellen en aftrekken.In dit geval zou je dan dit krijgen: \begin{array}{l} \left\{ {\begin{array}{*{20}c} {4x - 8y - 24 = 0} \\ { - 6x + 12y = - 36} \\ \end{array}} \right.\begin{array}{*{20}c} {\left| { \times 3} \right|} \\ {\left| { \times 2} \right|} \\ \end{array} \\ \left\{ {\begin{array}{*{20}c} {12x - 24y - 72 = 0} \\ { - 12x + 24y = - 72} \\ \end{array}} \right. \\ - 72 = - 72 \\ \end{array} Oneindig veel oplossingen. De rechten vallen samen.Zie ook 3. stelsels vergelijkingen WvR vrijdag 13 augustus 2021
WvR vrijdag 13 augustus 2021
©2001-2025 WisFaq