Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Booglengte

Beste
Mijn vraag is
Bereken de booglengte voor x element van [1,4] en y element van R plus
Van de semikubische parabool met vergelijking 27y2= 8(x-1)3.
Dank u wel

R.D
3de graad ASO - woensdag 2 juni 2021

Antwoord

Mijn hints:

- schrijf $y$ als functie van $x$, dus $y=f(x)$, met $f(x)=\dots$

-gebruik de formule voor booglengte die je waarschijnlijk geleerd hebt:
$$
\int_1^4\sqrt{1+f'(x)^2}\,\mathrm{d}x
$$

kphart
donderdag 3 juni 2021

 Re: Booglengte 

©2001-2024 WisFaq