Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8574 

Re: Afgeleide bepalen m.b.v. gebroken exponenten

Het laatste gedeelte van 150·-1·q^-2 = -150/q2 snap ik niet. 150·-1 = -150 dan volgt -150·q^-2, er komt tog geen -150/q2 uit?

may
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 maart 2003

Antwoord

Hallo,

Ja, want vermenigvuldigen met q^-2 1s gelijk aan delen door q^2.
stel: q=100
-150·100^-2=-0,015
-150/100^2 =-0,015

Met vriendelijke groet

pl
maandag 31 maart 2003

©2001-2024 WisFaq