Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91880 

Re: Re: Een bewegend deeltje

Oei, maar waarom pak je nu 349 en niet 350? Heeft dit te maken met de continuïteitscorrectie?

elke
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 2 april 2021

Antwoord

Nee dat heeft niets met continuïteitscorrectie te maken, maar wel met discrete variabelen. P(K$\ge$350) bestaat uit de kans op uitkomsten 350, 351, 352 ...... of 500. Het complement daarvan zijn de uitkomsten 0,1, ......... 347, 348, 349 dus complement is P(K$\le$349) en dat gaat bij discrete variabelen altijd op die manier.

Die continuïteitscorrectie komt pas later wanneer je de kans normaal zou willen benaderen. Dan wordt P(K$\le$349)= P(X$\le$349,5) =
P(Z$\le$((349,5-375)/√93,75) = 0,00422

Die continuiteitscorrctie zit dus bij het benaderen van een binomiale verdeling door een normale verdeling bij die 349,5

Dus dat gaat ook maar binomcdf(500, 0.75, 349) is beter en simpeler.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 2 april 2021

©2001-2024 WisFaq