Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91877 

Re: Een bewegend deeltje

Klopt het dat dit 0,001585 moet zijn? Of is het misschien 0,0064. Ik ben niet zeker want ik heb dit berekend met mijn GRM door de functie binompdf en binomcdf te gebruiken, maar ik weet het verschil niet echt...

In mijn oplossingen daarentegen staat er P(Y$\ge$ 200)= 0,9951. Ik heb dit dan geprobeerd door toch de CLS toe te passen maar dan is mijn uitkomst 1. Ik weet niet echt waar mijn fout ligt. Ik heb mijn berekening doorgestuurd via email...

elke
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 2 april 2021

Antwoord

Je moet binomcdf nemen, die c staat voor cumulatief en dat is precies wat je nodig hebt.

Maar wacht even binomcdf werkt met $\le$ kansen en jij zoekt P (K$\ge$350)

Dan reken je dus eerst uit P(K$\le$349) ofwel commando binomcdf(500, 0.75, 349) = 0.0049
Jouw kans wordt het complement = 1-0,0049 = 0,9951

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 2 april 2021

 Re: Re: Een bewegend deeltje 

©2001-2024 WisFaq