Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91619 

Re: Re: Aantal priemgetallen

Beste Kphart,

Hartelijk dank voor uw opmerkingen. Ik ging helaas snel werken. Excuses voor het ongemak.
Zie a.u.b. mijn uitwerking bij vraag b:

Het aantal getallen onder de 100 dat GEEN veelvoud van 2, 3, 5, 7 onder de 100 is gelijk aan:
91 - {91/2 + 91/3 + 91/5 + 91/7} + { 91/6 + 91/10 + 91/14 + 91/15 + 91/21 + 91/35} - { 91/(2.3.5) + 91/(2.3.7) + 91/(3.5.7) + 91/(2.5.7)} + {91/(2.3.5.7)} =
91 - { 45+30+18+13} + {15+9+6+6+4+2} -{3+2+0+1} + {0}=
91 - 106 + 42 - 6 + 0 = 21.

Er zijn dus 21 getallen onder {10,.....,100} die GEEN veelvoud van 2, 3, 5, 7 hebben.

Ik hoop dat het nu goed is geworden. Graag uw opmerkingen erover. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Mi

Mi
Student hbo - donderdag 25 februari 2021

Antwoord

Bijna,
het aantal tweevouden is $46$, niet $45$,
het aantal vijfvouden is $19$, niet $18$,
het aantal tienvouden is $10$, niet $9$.

Verder: het aantal $14$-vouden is $7$, niet $6$.

Controleer alles nog een keer: alleen maar delen is te simpel, die zouden werken voor het interval $\{1,\ldots,90\}$, maar niet voor $\{10,\ldots,100\}$.

kphart
vrijdag 26 februari 2021

 Re: Re: Re: Aantal priemgetallen 
 Re: Re: Re: Aantal priemgetallen 

©2001-2024 WisFaq