\require{AMSmath} Vereenvoudigen Beste,Ik zit vast aan een oefening waar ik niet meer snap hoe ik kan vereenvoudigen:$\eqalign{{{3x^2 + 2x + 3} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} - {{\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }}}$Achteraan in mijn boek staat:$\eqalign{{{x^2 + 2x - 3} \over {x^2 + 2x + 1}}}$Maar ik kom iets helemaal anders uit als uitkomst.Kunt u mij hierbij helpen? Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021 Antwoord Ik denk dat er iets niet klopt!$\eqalign{ & {{3x^2 + 2x + 3} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} - {{\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - \left\{ {\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \right\}} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - \left\{ {2x^4 - 4x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \right\}} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - 2x^4 + 4x^3 - 6x^2 - 3x + 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{ - 2x^4 + 4x^3 - 3x^2 - x + 13} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} \cr}$...en dan houdt het wel een beetje op... WvR dinsdag 26 januari 2021 Re: Vereenvoudigen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik zit vast aan een oefening waar ik niet meer snap hoe ik kan vereenvoudigen:$\eqalign{{{3x^2 + 2x + 3} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} - {{\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }}}$Achteraan in mijn boek staat:$\eqalign{{{x^2 + 2x - 3} \over {x^2 + 2x + 1}}}$Maar ik kom iets helemaal anders uit als uitkomst.Kunt u mij hierbij helpen? Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021
Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021
Ik denk dat er iets niet klopt!$\eqalign{ & {{3x^2 + 2x + 3} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} - {{\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - \left\{ {\left( {2x - 4} \right) \cdot x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \right\}} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - \left\{ {2x^4 - 4x^3 + 6x^2 + 3x - 10} \right\}} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{3x^2 + 2x + 3 - 2x^4 + 4x^3 - 6x^2 - 3x + 10} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} = \cr & {{ - 2x^4 + 4x^3 - 3x^2 - x + 13} \over {\left( {x^2 - 4x + 3} \right)^2 }} \cr}$...en dan houdt het wel een beetje op... WvR dinsdag 26 januari 2021
WvR dinsdag 26 januari 2021
©2001-2024 WisFaq