Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63288 

Re: Éénduidige en éénwaardige functies

Beste,
De cirkel kan je zowel impliciet (x2+y2=1) als expliciet (y=+-√1-x2) noteren.
Vriendelijke groeten
Max

Max
Student universiteit België - zaterdag 19 december 2020

Antwoord

Dag Max,

De definitie van expliciet en impliciet gegeven functies heeft alleen betrekking op de manier waarop de functie in schrift (gedrukt of geschreven) als vergelijking wordt weergegeven. In dit geval:

* $x^2 + y^2 =1$ -- dit is een impliciet gegeven vergelijking
* $y=\pm \sqrt{1-{{x}^{2}}}$ -- dit is de expliciete vorm van diezelfde vergelijking

Het komt er dus bij expliciet op neer, dat in het voorschrift precies één van de variabelen in het linkerlid van de vergelijking staat (meestal dus als als $y = \cdots $; zie verder ook onderstaande link.

Zie Implicite functie (WikipediA)

dk
maandag 21 december 2020

©2001-2024 WisFaq