Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91046 

Re: De som van de leeftijden

4x = 40
x = 10

Dus ik ga er van uit dat ik toen 10 jaar was. maar u was toen ook 10 jaar en nu bent u nog steeds 10 jaar. Wat was destijds de som van onze leeftijden?

Als hij nu 40 is en destijds 10 dan moet je 30 jaar terug.
Dus moet je (40-30)+(10-30) = 10 + (-20) = -10
Maar ik weet niet of ik juist bezig ben want -10 is een raar getal. Ik begrijp niet goed hoe ik verder moet.

tuur
3de graad ASO - woensdag 2 december 2020

Antwoord

Dat kan niet goed zijn. Je vergelijking klopt niet want de leeftijd van 'ik' is 'nu' niet gelijk aan 4x.

q91046img1.gif

Neem 's aan dat x=20, dan is 'ik' 10 jaar ouder dan 'u' en dan zou 'u' nu 30 jaar moeten zijn. Dat klopt ook niet, maar 't zou hebben gekund...

Het verschil in leeftijd tussen 'ik' en 'u blijft gelijk als je van 'toen' naar 'nu' gaat. Dat betekent:

x-10=40-x

Oplossen geeft je de oplossing!

WvR
woensdag 2 december 2020

©2001-2025 WisFaq