Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Diagonalen van een ruit berekenen

Beste,

Ik heb een vraag op een taak waar ik niets van snap. kunt u me verder helpen?

De vraag ging als volgt:
  • De omtrek van een ruit is gelijk aan 48cm. De grote diagonaal is dubbel zo lang als de kleine diagonaal. Bereken deze diagonalen. Maak eerst een tekening.
Ik weet wel al dat ik de stelling van Pythagoras moet gebruiken maar ik weet niet goed hoe. Hopelijk kunt u me helpen.

Met vriendelijke groeten.

Robbe
2de graad ASO - zaterdag 14 november 2020

Antwoord

Eerst maar 's een tekening:

q90946img1.gif

Als je kijkt in driehoek MBC dan weet je dat MC=2MB en BC=12. Ga maar na!

Wel nu. Neem aan dat MB gelijk is aan $x$ dan is MC=2$x$. Gebruik je de stelling van Pythagoras dan krijg je een vergelijking waarmee je $x$ kan berekenen.

Lukt dat?

WvR
zaterdag 14 november 2020

 Re: Diagonalen van een ruit berekenen 

©2001-2025 WisFaq