\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90946 Re: Diagonalen van een ruit berekenen Ik heb het net geprobeerd maar ben zeker dat het fout is. Zou u het even kunnen controleren wat ik fout deed?Dit was mijn berekening:mc2=mb2+bc22x2=x2+1222x2-x2=144x2=144x=12Maar dit kan niet kloppen aangezien dat mb vele kleiner is dan bc en hier niet aan gelijk is. Hopelijk weet u wat ik fout deed? Robbe 2de graad ASO - zaterdag 14 november 2020 Antwoord Het kwadraat van $2x$ is $(2x)^2$ en dat is $4x^2$. Je moet de kwadraten van de rechtshoekszijden optellen om $12^2$ te krijgen. Je krijgt dan:$4x^2+x^2=12^2$Lukt dat dan? WvR zaterdag 14 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb het net geprobeerd maar ben zeker dat het fout is. Zou u het even kunnen controleren wat ik fout deed?Dit was mijn berekening:mc2=mb2+bc22x2=x2+1222x2-x2=144x2=144x=12Maar dit kan niet kloppen aangezien dat mb vele kleiner is dan bc en hier niet aan gelijk is. Hopelijk weet u wat ik fout deed? Robbe 2de graad ASO - zaterdag 14 november 2020
Robbe 2de graad ASO - zaterdag 14 november 2020
Het kwadraat van $2x$ is $(2x)^2$ en dat is $4x^2$. Je moet de kwadraten van de rechtshoekszijden optellen om $12^2$ te krijgen. Je krijgt dan:$4x^2+x^2=12^2$Lukt dat dan? WvR zaterdag 14 november 2020
WvR zaterdag 14 november 2020
©2001-2024 WisFaq