\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 27469 Re: Grote getallen (E) Ik krijg op mijn GRM het getal 8.854E10. Wat betekent dit getal? Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2020 Antwoord Grote getallen zijn vaak lastig te lezen. Hoeveel is bijvoorbeeld 23000000000000?Eén manier om het lezen te vergemakkelijken is het zetten van puntjes of spaties:23.000.000.000.000 of 23 000 000 000 000.Kleine getallen zijn ook lastig om te lezen. Wat staat hier precies?0,000000000000000003Het is handiger om grote en kleine getallen te schrijven al getallen keer een macht van 10.$3,2\times 10^{12}$ = $3.200.000.000.000$$3\times 10^{-20}$ = $0,00000000000000000003$Je getal 8.854E10 betekent:$8,854 \times 10^{10}$oftewel:$88.540.000.000$Handig toch?1. maatsystemen Zie Wikipedia | wetenschappelijke notatie WvR woensdag 21 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg op mijn GRM het getal 8.854E10. Wat betekent dit getal? Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2020
Edward Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2020
Grote getallen zijn vaak lastig te lezen. Hoeveel is bijvoorbeeld 23000000000000?Eén manier om het lezen te vergemakkelijken is het zetten van puntjes of spaties:23.000.000.000.000 of 23 000 000 000 000.Kleine getallen zijn ook lastig om te lezen. Wat staat hier precies?0,000000000000000003Het is handiger om grote en kleine getallen te schrijven al getallen keer een macht van 10.$3,2\times 10^{12}$ = $3.200.000.000.000$$3\times 10^{-20}$ = $0,00000000000000000003$Je getal 8.854E10 betekent:$8,854 \times 10^{10}$oftewel:$88.540.000.000$Handig toch?1. maatsystemen Zie Wikipedia | wetenschappelijke notatie WvR woensdag 21 oktober 2020
Zie Wikipedia | wetenschappelijke notatie
WvR woensdag 21 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq