\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90658 Re: Anagram en alfabetisch ordenen Dus: a..... : 5!/2!=60 k....o k...o. k..o.. k.o... : 4!/(2!2!) * 4=24 koa... : 3!/2! = 3 en 'koalla' is de laatste mogelijkheid Besluit: 'koalla' is het 87e 'woord' wanneer men de anagrammen van 'lokaal' alfabetisch rangschikt. Bedankt! ph 3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020 Antwoord Hallo Phybe, Nog net niet helemaal goed, volgens mij. Ik merkte dat mijn oorspronkelijke antwoord ook niet helemaal goed was, ik heb dit aangepast. Nog maar eens tellen: a..... Bij elk woord kunnen we zowel de letters 'a' als 'l' verwisselen, dus dit aantal mogelijkheden is 5!/(2!·2!) = 30 De rest van jouw uitwerking is volgens mij correct. Zo vind ik dat 'koalla' het 30+24+3=57e woord is. GHvD woensdag 14 oktober 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dus: a..... : 5!/2!=60 k....o k...o. k..o.. k.o... : 4!/(2!2!) * 4=24 koa... : 3!/2! = 3 en 'koalla' is de laatste mogelijkheid Besluit: 'koalla' is het 87e 'woord' wanneer men de anagrammen van 'lokaal' alfabetisch rangschikt. Bedankt! ph 3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020
ph 3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020
Hallo Phybe, Nog net niet helemaal goed, volgens mij. Ik merkte dat mijn oorspronkelijke antwoord ook niet helemaal goed was, ik heb dit aangepast. Nog maar eens tellen: a..... Bij elk woord kunnen we zowel de letters 'a' als 'l' verwisselen, dus dit aantal mogelijkheden is 5!/(2!·2!) = 30 De rest van jouw uitwerking is volgens mij correct. Zo vind ik dat 'koalla' het 30+24+3=57e woord is. GHvD woensdag 14 oktober 2020
GHvD woensdag 14 oktober 2020
©2001-2025 WisFaq