Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90397 

Re: Wortelfunctie

Ik heb mijn uitwerking gestuurd.

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 augustus 2020

Antwoord

Ik hoop niet dat je denkt dat $
\sqrt q - \sqrt R
$ gelijk is aan $
\sqrt {q - R}
$, want dan krijgen we ruzie...

Nee dat klopt niet! Je moet geen dingen doen die leuk lijken maar nergens op slaan. Of zou $
\sqrt {16} - \sqrt 9
$ gelijk zijn aan $
\sqrt 7
$? Dat lijkt me toch niet iets waar je mee weg komt. Dus niet doen!

In principe kan je wortels niet optellen of trekken. Tenzij je te maken hebt met gelijksoortige wortels maar dat is hier niet het geval.

WvR
donderdag 27 augustus 2020

©2001-2024 WisFaq