Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelfunctie

Hallo,
Ik begrijp hier niet waarom ze de wortels niet gewoon samenvatten. Zou u dat kunnen uitleggen?
Alvast bedankt

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 augustus 2020

Antwoord

Ik weet niet wat je bedoelt met 'wortels samenvatten' maar als je het op deze manier zou uitwerken zou ik dat zondermeer goed vinden, misschien zelfs wel beter...

$
\eqalign{
& R\sqrt q - \sqrt R = 6 \cr
& R\sqrt q = \sqrt R + 6 \cr
& R{}^2q = \left( {\sqrt R + 6} \right)^2 \cr
& q = \frac{{\left( {\sqrt R + 6} \right)^2 }}
{{R^2 }} \cr}
$

Bedoel je dat? Anders hoor ik het wel weer.

WvR
donderdag 27 augustus 2020

 Re: Wortelfunctie 

©2001-2024 WisFaq