\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90336 Re: Vraagstukken oplossen met een vergelijking Beste,Dan kom ik op het volgende uit:2E = 6/5 - 72E = 6/5 - 35/52E = - 29/5Maar dan ben ik het terug kwijt... Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020 Antwoord Tja... volgens mij werkt dat een beetje anders!Vermenigvuldig links en rechts eerst met 5 om die breuk weg te werken.$\eqalign{ & E + 7 = {6 \over 5}E \cr & 5E + 35 = 6E \cr & E = 35 \cr}$Gebruik daarna de balansmethode om de vergelijking verder op te lossen.Misschien kan je 's kijken op lineaire vergelijkingen voor voorbeelden. WvR vrijdag 14 augustus 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Dan kom ik op het volgende uit:2E = 6/5 - 72E = 6/5 - 35/52E = - 29/5Maar dan ben ik het terug kwijt... Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020
Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020
Tja... volgens mij werkt dat een beetje anders!Vermenigvuldig links en rechts eerst met 5 om die breuk weg te werken.$\eqalign{ & E + 7 = {6 \over 5}E \cr & 5E + 35 = 6E \cr & E = 35 \cr}$Gebruik daarna de balansmethode om de vergelijking verder op te lossen.Misschien kan je 's kijken op lineaire vergelijkingen voor voorbeelden. WvR vrijdag 14 augustus 2020
WvR vrijdag 14 augustus 2020
©2001-2024 WisFaq