\require{AMSmath} Vraagstukken oplossen met een vergelijking Bart is 7 jaar ouder dan zijn zus Elke. Zijn leeftijd is 6/5 van de hare. Hoe oud is Bart? Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020 Antwoord Neem aan dat Elke $E$ jaar oud is, dan is Bart $E+7$ jaar oud. Bovendien is Bart's leeftijd $\eqalign{\frac{6}{5}}$ van dat van Elke. Er geldt:$\eqalign{E+7=\frac{6}{5}·E}$Oplossen en je weet het... WvR vrijdag 14 augustus 2020 Re: Vraagstukken oplossen met een vergelijking ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bart is 7 jaar ouder dan zijn zus Elke. Zijn leeftijd is 6/5 van de hare. Hoe oud is Bart? Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020
Iemke 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 14 augustus 2020
Neem aan dat Elke $E$ jaar oud is, dan is Bart $E+7$ jaar oud. Bovendien is Bart's leeftijd $\eqalign{\frac{6}{5}}$ van dat van Elke. Er geldt:$\eqalign{E+7=\frac{6}{5}·E}$Oplossen en je weet het... WvR vrijdag 14 augustus 2020
WvR vrijdag 14 augustus 2020
©2001-2025 WisFaq