\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90327 Re: Bedrag verdelen Kunt u de berekening maken? Ik weet de vraag gewoon niet goed aan te pakken. K Boon Ouder - donderdag 13 augustus 2020 Antwoord Het is een kwestie van structuur aanbrengen in de oplossing, en goed bijhouden wat de betekenis is van de tussenresultaten:Stel x is het te verdelen bedrag. Gemiddeld per persoon: 1/4x20% van dit gemiddelde: 1/5·1/4x = 1/20xA krijgt 1/4x+1/20x = 3/10xVoor B, C en D is over: 7/10x. Gemiddeld per persoon: 1/3·7/10x = 7/30x20% van dit gemiddelde: 1/5·7/30x = 7/150xB krijgt 7/30x+7/150x = 7/25xVoor C en D is over: 7/10x-7/25x = 21/50xZo zet je de berekening voort totdat je het bedrag vindt dat D krijgt. Stel dit deel gelijk aan € 168,- om het oorspronkelijke bedrag x te bepalen.Lukt het hiermee? GHvD donderdag 13 augustus 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u de berekening maken? Ik weet de vraag gewoon niet goed aan te pakken. K Boon Ouder - donderdag 13 augustus 2020
K Boon Ouder - donderdag 13 augustus 2020
Het is een kwestie van structuur aanbrengen in de oplossing, en goed bijhouden wat de betekenis is van de tussenresultaten:Stel x is het te verdelen bedrag. Gemiddeld per persoon: 1/4x20% van dit gemiddelde: 1/5·1/4x = 1/20xA krijgt 1/4x+1/20x = 3/10xVoor B, C en D is over: 7/10x. Gemiddeld per persoon: 1/3·7/10x = 7/30x20% van dit gemiddelde: 1/5·7/30x = 7/150xB krijgt 7/30x+7/150x = 7/25xVoor C en D is over: 7/10x-7/25x = 21/50xZo zet je de berekening voort totdat je het bedrag vindt dat D krijgt. Stel dit deel gelijk aan € 168,- om het oorspronkelijke bedrag x te bepalen.Lukt het hiermee? GHvD donderdag 13 augustus 2020
GHvD donderdag 13 augustus 2020
©2001-2024 WisFaq