Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90177 

Re: Algebraïsch oplossen

Ja dat is een goeie truc! Echter waar ik nog mee zit is ik zou -18 verplaatsen naar het rechterlid zodat ik cijfers rechts zou hebben en de y links. Maar dan krijg ik 42 als ik dit doe. Terwijl ik 6 moet hebben en de -24 moet verplaatsen naar het linkerlid. Zou je mij hierbij willen helpen? Blijkbaar denk ik verkeerd :(

Saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 juli 2020

Antwoord

Als je links de $-18$ weg wilt hebben dan tel je links en rechts $18$ op. En omdat $-24+18=-6$ krijg je rechts $-6$ en niet $42$.

$y-18=3y-24$
$y=3y-6$
$-2y=-6$
$2y=6$

Zo doe je dat.

Op Het oplossen van vergelijkingen en stelsels staat meer over het oplossen van vergelijkingen. Van eenvoudig tot bijna onmogelijk...

WvR
dinsdag 7 juli 2020

©2001-2024 WisFaq