Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebraïsch oplossen

Kan iemand mij helpen met het oplossen van de volgende vergelijking?

7x - 18 = 3·7x - 24

Het moet omgeschreven worden naar 2·7x=6 maar ik weet niet hoe zij dit hebben gedaan. Indien ik dit weet dan weet ik hoe ik het verder moet herleiden. Please help.

Saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 juni 2020

Antwoord

Je kunt $7^x$ beschouwen als $y$. Dan staat er:

$y - 18 = 3y - 24$

Oplossen geeft:

$2y = 6$

Dus zeg maar: $2·7^x = 6$

Helpt dat?

WvR
dinsdag 30 juni 2020

 Re: Algebraïsch oplossen 

©2001-2024 WisFaq