Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90165 

Re: Reikwijdte van een ladder

Dag Floor,
Neen, het lukte mij niet de juiste vergelijking te vinden. Graag nog wat uitleg als het kan.(de juiste vergelijking. Vooral de voorlaatste regel is wat onduidelijk voor mij.
Groetjes en bedankt voor je tijd!

RIK LE
Iets anders - vrijdag 26 juni 2020

Antwoord

Beste Rik,

Vervolg:
De reikwijdte van de hele ladder is dus $\eqalign{\frac{20}{\sqrt{x^2 +8,5^2}}}\cdot x$ vanaf de voet. Omdat de horizontale afstand van de voet van de ladder tot de dakrand $x$ was, is de reikwijdte $r$ over het dak nog $r=\eqalign{\frac{20}{\sqrt{x^2 +8,5^2}}}\cdot x - x$.

En nu het maximum vinden.

Groet,

FvL
vrijdag 26 juni 2020

 Re: Re: Reikwijdte van een ladder  

©2001-2024 WisFaq