Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen twee krommen

Goede avond,

y2=4x en y=3-x. De ene stel ik f en de andere g. Ik ben al een tijd aan het rekenen geweest maar kan de oplossing 64/3 niet vinden. Ik denk dat ik iets verkeerd doe in de opeenvolgende vakjes waar gebied ligt tussen de twee krommen. Graag wat hulp als het kan.Graag een figuur daarbij als het mogelijk is (parabool die een rechte snijdt.

Groeten

RIK LE
Iets anders - zaterdag 30 mei 2020

Antwoord

Als het gaat om de oppervlakte van het gebied tussen f en g dan hoort daar waarschijnlijk dit plaatje bij:

q90004img1.gif

Maar dan is het handiger om te integreren via de y-as. Je kan er dit plaatje van maken:

q90004img2.gif

Met:

$
\eqalign{
& f:y = {{x^2 } \over 4} \cr
& g:y = 3 - x \cr}
$

Er komt voor de integraal en de oppervlakte $
\eqalign{{{64} \over 3}}
$ uit. Zou dat lukken?

WvR
zaterdag 30 mei 2020

 Re: Oppervlakte tussen twee krommen 

©2001-2024 WisFaq