Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89941 

Re: Re: Re: Parametervergelijkingen

ja goed, help alstublieft
ik heb

parameter vergelijking
x(t)=4sin(t)+2sin(2t)
y(t)=4cos(t)-2cos(2t)
\bereken de snijpunten met de x-as
dus y(t)=0
4cos(t)-2cos(2t)=0
4cos(t)-2(2cos2(t)-1=0
4p-2(2p2-1)=0
4p-4p2+2=0
-4p2+4p+2=0
4p2-4p-2=0
p2-1p-1/2=0
(p-1/2)2=0
p=1/2 of p = -1/2

cos(t) =1/2 , t=1/3pi

terwijl de snijpunten met de x as zouden moeten zijn ongeveer met de GRM
t=2
?
ik weet niet wat ik verkeerd doe met de aanwijzing
4p-2(2p2-1)=0 , gaarne uw /jullie hulp ,want ik kom niet verder

met vriendelijke groet Edward

Edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 mei 2020

Antwoord

Hallo Edward,

Je uitwerking gaat grotendeels goed, maar je maakt een rekenfout. Deze regel is nog correct:

p2-p-1/2=0

Maar hier maak je van:

(p-1/2)2=0

Dit is onjuist. Als je in deze laatste uitdrukking de haakjes wegwerkt, zal je zien dat je niet terugkomt op de regel daarboven.

GHvD
donderdag 21 mei 2020

 Re: Re: Re: Re: Parametervergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq