Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervergelijkingen


geachte vwo wiskunde docenten ,ik kom niet verder
ik stuit op een parametervergelijking , het snijpunt met de x as uitrekenen van y(t)=0 , geeft 4cos(t)-2cos(2t)=0 ,hieruit volgt dat 4cos(t)=2cos(2t) , maar verder kom ik niet, kunnen jullie mij verder op weg helpen ,alstublieft mvgr Edward

Edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 mei 2020

Antwoord

Hallo Edward,

Schrijf cos(2t) als 2cos2(t)-1. Je krijgt een kwadratische vergelijking in cos(t).

GHvD
donderdag 21 mei 2020

 Re: Parametervergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq