Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89880 

Re: Re: Deelexamen 3 twee lijnen

Ja hadden we een aantal keer gezien zo. Maar goed ik heb het blijkbaar nog niet helemaal onder de knie. Bij b. heb ik wel een $\lambda$ die niet mooi is. Ik twijfel eraan of die goed is. Ik heb de uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - donderdag 14 mei 2020

Antwoord

Je cirkelvergelijking klopt niet. Als je de goede vergelijking neemt krijg je:

$
\eqalign{
& (x + 7)^2 + (y + 1)^2 = 9 \cr
& P( - 7\lambda , - \lambda ) \cr
& ... \cr
& \lambda = 1 - {3 \over {10}}\sqrt 2 \vee \lambda = 1 + {3 \over {10}}\sqrt 2 \cr
& Neem:P\left( {{{21} \over {10}}\sqrt 2 - 7,{3 \over {10}}\sqrt 2 - 1} \right) \cr
& 7x + y - d = 0 \cr
& ... \cr
& Neem:P\left( { - {{21} \over {10}}\sqrt 2 - 7, - {3 \over {10}}\sqrt 2 - 1} \right) \cr
& 7x + y - d = 0 \cr
& ... \cr}
$

Enzovoort...

WvR
donderdag 14 mei 2020

 Re: Re: Re: Deelexamen 3 twee lijnen 

©2001-2024 WisFaq