\require{AMSmath} Deelexamen logaritmen (89-90) Ik kan de volgende opgave niet maken. Mischien dat iemand me kan helpen?Gegeven f(x)=2log(x-1)+b en g(x)=$^{\frac{1}{2}}$log(x-1)+b. De grafieken snijden elkaar in (p,3).Bereken b en p. mboudd Leerling mbo - donderdag 30 april 2020 Antwoord Er geldt:${}^2\log (p - 1) + b = {}^{\frac{1}{2}}\log (p - 1) + b$Bedenk dat $\eqalign{{}^{\frac{1}{2}}\log (p - 1) = \frac{{{}^2\log (p - 1)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$Dan moet het wel lukken! Zie ook de link naar de rekenregels hieronder. Zie Rekenregels logaritmen WvR donderdag 30 april 2020 Re: Deelexamen logaritmen (89-90) ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kan de volgende opgave niet maken. Mischien dat iemand me kan helpen?Gegeven f(x)=2log(x-1)+b en g(x)=$^{\frac{1}{2}}$log(x-1)+b. De grafieken snijden elkaar in (p,3).Bereken b en p. mboudd Leerling mbo - donderdag 30 april 2020
mboudd Leerling mbo - donderdag 30 april 2020
Er geldt:${}^2\log (p - 1) + b = {}^{\frac{1}{2}}\log (p - 1) + b$Bedenk dat $\eqalign{{}^{\frac{1}{2}}\log (p - 1) = \frac{{{}^2\log (p - 1)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$Dan moet het wel lukken! Zie ook de link naar de rekenregels hieronder. Zie Rekenregels logaritmen WvR donderdag 30 april 2020
Zie Rekenregels logaritmen
WvR donderdag 30 april 2020
©2001-2025 WisFaq