Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89721 

Re: Examenvraag 84-85 (3)

Raar ik heb precies zoals u zegt alles gedaan maar kom toch tot een verkeerd snijpunt:

In het antwoord komt er uit(11/2,12/3,-11/2).
Ik heb (4,1/2,1).
Ik heb mijn uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 28 april 2020

Antwoord

Ik heb geen uitwerkingen kunnen vinden. Ik zal je mijn oplossing geven:

$
\eqalign{
& P(3, - 1,2) \cr
& Q\,\,op\,\,l:Q(2\lambda + 1, - \lambda + 2,2\lambda - 2) \cr
& M = \frac{{P + Q}}
{2} = \left( {\frac{{2\lambda + 4}}
{2},\frac{{ - \lambda + 1}}
{2},\frac{{2\lambda }}
{2}} \right) = \left( {\lambda + 2, - \frac{1}
{2}\lambda + \frac{1}
{2},\lambda } \right) \cr
& M\,\,in\,\,V:2\left( {\lambda + 2} \right) - 2\left( { - \frac{1}
{2}\lambda + \frac{1}
{2}} \right) + \lambda = 4 \cr
& 2\lambda + 4 + \lambda - 1 + \lambda = 4 \cr
& 4\lambda = 1 \cr
& \lambda = \frac{1}
{4} \cr
& Q\left( {1\frac{1}
{2},1\frac{3}
{4}, - 1\frac{1}
{2}} \right) \cr}
$

Misschien helpt dat?

WvR
dinsdag 28 april 2020

©2001-2024 WisFaq