Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenvraag 84-85 (3)

Ik kom niet uit bij het berekenen van de coördinaten van C :

Gegeven is het vlak met vergelijking 2x-2y+z=4, de lijn l met vectorvoorstelling l: x =(1,2,-2)+l(2,-1,2) en het punt P(3,-1,2). Punt Q ligt op l zodat het midden van lijnstuk PQ in V ligt.
  • Bereken de coördinaten van Q.
Ik weet dat het vlak in het midden ligt daarvoor heb ik het snijpunt tussen l en V bepaald dat is (3,1,0). Toen geprobeerd met (P+Q)/2=(3,1,0) maar dat geeft niet het juiste punt Q.

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 28 april 2020

Antwoord

$M$ is het midden is van $PQ$. $M$ is niet het snijpunt van $l$ en $V$.

q89721img1.gif

Je moet dus iets anders bedenken!

TIP
Neem $Q$ als een willkeurig punt van $l$. Bepaal de coördinaten van $M$ en vul de coördinaten in bij $V$.

WvR
dinsdag 28 april 2020

 Re: Examenvraag 84-85 (3) 

©2001-2024 WisFaq