Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenvraag 82-83 (5)

Deze vraag (hoe makkelijk hij er ook uitziet) krig ik niet opgelost:

Gegeven zijn vlak V met vergelijking x+y+pz=3 en de lijn l met vectorvoorstelling l: v=(0,1,1)+l(1,0,0)
  1. Bereken de coördinaten van het snijpunt S van l en V, uitgedrukt in p.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 24 april 2020

Antwoord

Gegeven:

$
\eqalign{
& V:x + y + pz = 3 \cr
& l:\left( {\matrix{
x \cr
y \cr
z \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
0 \cr
1 \cr
1 \cr

} } \right) + \lambda \left( {\matrix{
1 \cr
0 \cr
0 \cr

} } \right) \cr}
$

S is het snijpunt van $V$ en $l$. De coördinaten van S moeten voldoen aan de de vergelijking en aan de vectorvoorstelling. Druk $x$, $y$ en $z$ uit in $\lambda$ en vul dat in de vergelijking in. Druk $\lambda$ uit in $p$ en vindt de coördinaten van het snijpunt uitgedrukt in $p$.

WvR
vrijdag 24 april 2020

 Re: Examenvraag 82-83 (5) 

©2001-2024 WisFaq