Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89662 

Re: Re: Breuken

Ok, dat snap ik, maar waarom kan ik dan niet eerst het linkerlid bij stap 2 oplossen? Ik had daar namelijk van 5(x+2)2 gemaakt: 5(x2+4x+4) wordt 5x2+20x+20

Raïsa
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 april 2020

Antwoord

Hallo Raïsa,

Dat kan ook, maar dan heb je meer stappen nodig (en je maakt misschien eerder rekenfouten):

5(x+2)2 = 45
5(x2+4x+4) = 45
5x2+20x+20 = 45
5x2+20x-25 = 0
x2+4x-5 = 0
(x+5)(x-1) = 0
x+5=0 of x-1=0
x=-5 of x=1

Kan je zelf jouw rekenfout opsporen?

GHvD
dinsdag 21 april 2020

©2001-2024 WisFaq