Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89641 

Re: Re: Re: Examenopgave mbo 80-81 (3)

Ok nu heb ik het gevonden zoals u zegt de snijlijn l(3,8,0) dan is het standvlak 3x+8y=0, maar moeilijk te bevatten soms wat het inhoudt of moet ik er niet teveel bij stilstaan.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 17 april 2020

Antwoord

Probeer altijd te begrijpen waar je mee bezig bent. Dat helpt. En goed lezen. Dat is ook echt noodzakelijk. En netjes de dingen opschrijven. Dat is ook goed. Maak goede tekeningen. Dat helpt enorm...

Ik had het zo aangepakt:

\eqalign{ & V_{CDT} = \left( {\matrix{ 0 \cr 6 \cr 0 \cr } } \right) + \lambda \cdot \left( {\matrix{ { - 3} \cr { - 8} \cr 0 \cr } } \right) + \mu \cdot \left( {\matrix{ 0 \cr { - 6} \cr 6 \cr } } \right) \cr & V_{ACD} :z = 0 \cr & 6\mu = 0 \cr & \mu = 0 \cr & s = \left( {\matrix{ 0 \cr 6 \cr 0 \cr } } \right) + \lambda \cdot \left( {\matrix{ { - 3} \cr { - 8} \cr 0 \cr } } \right) \cr & \left. \matrix{ - 3x - 8y = d \cr T(0,0,6) \cr} \right\} \Rightarrow d = 0 \cr & 3x + 8y = 0 \cr}

Niet zo gek toch?

WvR
vrijdag 17 april 2020

©2001-2025 WisFaq