Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89640 

Re: Re: Examenopgave mbo 80-81 (3)

De snijlijn is (0,0,6)+l(3,0,8). Als ik hier dan loodrecht op de richtingsvector de normaalvector neem krijg ik n=(-8,0,3)
Als dit dan door (0,0,6) gaat krijg ik 8x-3z+18=0

Maar het model geeft 3x+8y=0?

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 17 april 2020

Antwoord

Als l = \left( {\matrix{ 0 \cr 0 \cr 6 \cr } } \right) + \lambda \left( {\matrix{ 3 \cr 0 \cr 8 \cr } } \right) de snijlijn zou zijn van de vlakken dan is het standvlak 3x+8z=d. Invullen van T(0,0,6) geeft 3x+8z=48.

Maar l is niet de snijlijn van ACD en CDT toch?

Naschrift
\eqalign{ & V_{CDT} = \left( {\matrix{ 0 \cr 6 \cr 0 \cr } } \right) + \lambda \cdot \left( {\matrix{ { - 3} \cr { - 8} \cr 0 \cr } } \right) + \mu \cdot \left( {\matrix{ 0 \cr { - 6} \cr 6 \cr } } \right) \cr & V_{ACD} :z = 0 \cr}

WvR
vrijdag 17 april 2020

 Re: Re: Re: Examenopgave mbo 80-81 (3) 

©2001-2025 WisFaq