Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89619 

Re: Examenopgave mbo 80-81

Ik krijg een fout punt Q valt bij mij samen met A (voorwaarde stond bij de opgave dat deze niet samenvalt met A). Een punt van Q klopt wel bij me. Kunt u kijken of ik het goed doe?
Ik heb mijn uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - woensdag 15 april 2020

Antwoord

q89623img1.gif
  • Als je kijkt naar de afstand van \sqrt{5} vanaf P_1 krijg je twee punten. Dat zal dan Q_1 zijn en A.
  • Als je kijkt naar de afstand van \sqrt{5} vanaf P_2 krijg je twee punten. Dat zal dan Q_2 zijn en A.
Maar dan ben je er toch uitgekomen!

Veel handiger is om te kijken naar de verschillende waarden van \lambda voor de verschillende punten op l:

\begin{array}{l} \lambda = - 2 \to Q_2 ( - 3,0) \\ \lambda = - 1 \to P_2 ( - 1,1) \\ \lambda = 0 \to A(1,2) \\ \lambda = 1 \to P_1 (3,3) \\ \lambda = 2 \to Q_1 (5,4) \\ \end{array}

Dat is mooi toch?

WvR
woensdag 15 april 2020

©2001-2025 WisFaq