Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89608 

Re: Re: Re: Re: Constructies van vijfhoek en zeshoek

Beste,

Wij zijn nu bezig de n-hoeken met coördinaten aan te pakken. Maar als ik voor n=4 neem. Bijvoorbeeld de volgende vier middens punten: M1(2,4), M2(5,2), M3(9,3) en M(8,6) dan kom bij P1(-2,-1) dus geen (0,0). Die begrijp ik niet. Wil je a.u.b. deze voorbeeld nemen en laat mij zien hoe jij aan die p-en komt?

Wat is dan de conclusie voor een even veelhoek?

Alvast bedankt.

De groeten van M

M
Student hbo - woensdag 15 april 2020

Antwoord

q89618img1.gif

Je moet je met je laatste puntspiegeling dan wel weer op P_1 uitkomen. Dat is niet het geval... dus inderdaad dan gaat de vlieger niet op.

x:=2-5+9-8=-2
y:=4-2+3-6=-1

Pas op! Die -2 en -1 zijn niet de coördinaten waar je 'uitkomt'. Je komt uit op (2,1). Dat is iets anders. Bij een even aantal hoekpunten werkt dat anders dan bij bijvoorbeeld een vijfhoek.

Nu nog maar 's proberen met 4 middelpunten een vierhoek te maken die wel klopt.

Succes!

WvR
woensdag 15 april 2020

 Re: Re: Re: Re: Re: Constructies van vijfhoek en zeshoek  

©2001-2025 WisFaq