\require{AMSmath} Examenopgave mbo 79-80 (3) Ik krijg geen idee hoe je de vergelijking van de middelloodvlak moet opstellen :Gegeven zijn de punten A (3,2,-1) en B (-5,6,7)Bepaal de vergelijking van het middelloodvlak van lijnstuk AB mboudd Leerling mbo - dinsdag 14 april 2020 Antwoord Dat middelloodvlak gaat in ieder geval door het midden van $A$ en $B$. Je kent dus alvast 1 punt van dat vlak.Het middelloodvlak staat loodrecht op de vector $AB$.$\overrightarrow {AB} = \left( {\begin{array}{*{20}c} 3 \\ 2 \\ { - 1} \\\end{array}} \right) - \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 5} \\ 6 \\ 7 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} 8 \\ { - 4} \\ { - 8} \\\end{array}} \right) \equiv \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ { - 1} \\ { - 2} \\\end{array}} \right)$Je kunt $\overrightarrow {AB}$ dus opvatten als de normaalvector van het middelloodvlak. De vergelijking wordt:$2x-y+2z=d$Gebruik het midden van $AB$ om $d$ te bepalen. WvR dinsdag 14 april 2020 Re: Examenopgave mbo 79-80 (3) ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg geen idee hoe je de vergelijking van de middelloodvlak moet opstellen :Gegeven zijn de punten A (3,2,-1) en B (-5,6,7)Bepaal de vergelijking van het middelloodvlak van lijnstuk AB mboudd Leerling mbo - dinsdag 14 april 2020
mboudd Leerling mbo - dinsdag 14 april 2020
Dat middelloodvlak gaat in ieder geval door het midden van $A$ en $B$. Je kent dus alvast 1 punt van dat vlak.Het middelloodvlak staat loodrecht op de vector $AB$.$\overrightarrow {AB} = \left( {\begin{array}{*{20}c} 3 \\ 2 \\ { - 1} \\\end{array}} \right) - \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 5} \\ 6 \\ 7 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} 8 \\ { - 4} \\ { - 8} \\\end{array}} \right) \equiv \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ { - 1} \\ { - 2} \\\end{array}} \right)$Je kunt $\overrightarrow {AB}$ dus opvatten als de normaalvector van het middelloodvlak. De vergelijking wordt:$2x-y+2z=d$Gebruik het midden van $AB$ om $d$ te bepalen. WvR dinsdag 14 april 2020
WvR dinsdag 14 april 2020
©2001-2024 WisFaq