Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89128 

Re: Vectorvoorstelling van een lijn door een balk

Dat helpt, bij vraag b. loop ik helaas vast en probeer ik een vectorvoorstelling op te stellen van een vlak door de punten B,C en D. Helaas kom ik niet tot een juist antwoord. Mijn snijpunt S is ook niet goed omdat mijn vlak niet goed is.

Zij hebben van het vlak door de punten B, C en D:

V=c+e(c-d)+ta

Ik zie dit niet in, mijn tekening is ook niet perfect misschien daarvoor hier de rest van de vraag:
  1. Geef een vectorvoorstelling uitgedrukt in de vectoren a, c en d van het vlak alfa door de punten B, C en D.
  2. Het snijpunt van lijnstuk AL en vlak alfa is S.
    Druk de plaatsvector van S uit in a, c en d.
Ik heb de rest van mijn uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 11 februari 2020

Antwoord

Ik zou eerst naar $C$ gaan. Dat geeft $V=c+...$. Vervolgens wordt het vlak opgespannen door de vector $CB$ (dat is $a$) en de vector $CD$ (dat is $-c+d$). Dus $V=c+\lambda a+\mu (d-c)$.

...en dat klopt dan wel toch? Of zie ik iets over het hoofd?

Bedenk dat $c-d$ dezelfde vector als $d-c$ is maar dan in tegengestelde richting. Dat kan ook en dat maakt voor de vectorvoorstelling niet uit.

Ben je er dan uit??

WvR
dinsdag 11 februari 2020

©2001-2025 WisFaq