Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorvoorstelling van een lijn door een balk

Ik weet niet of mijn vectorvoorstelling goed is daar 't antwoord een andere vectorvoorstelling heeft van de lijn KL in de balk OABC.DEFG als 't antwoord en waarom ze het op deze manier opschrijven:

(c+d/2)+m(a-2/c+d/2)

Ik had:(d+c/2)+ma. Hat is moeilijk na te gaan of het klopt op deze manier: (CF had ik wel meteen goed zoals in het antwoord en is duidelijk).



In een balk OABC.DEFG zijn de punten H, K en L respectievelijk de middens van de ribben ED, EF en CG. Gegeven zijn de vectoren a=OA, c=OC en d=OD.

a. Geef een vectorvoorstelling uitgedrukt in de vectoren a, c en d van
  1. de lijn door de punten C en H,
  2. de lijn door de punten K en L en
  3. de lijn door de punten A en L

mboudd
Leerling mbo - maandag 10 februari 2020

Antwoord

L is niet het midden van DG maar van CG. Dan klopt het gegeven antwoord wel.

Jouw vectorvoorstelling van KL als L het midden van DG zou zijn is overigens prima. Heel goed...

Helpt dat?

WvR
maandag 10 februari 2020

 Re: Vectorvoorstelling van een lijn door een balk 

©2001-2024 WisFaq