Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88995 

Re: Afhankelijk of onafhankelijk

Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat ik daar heb op geschreven. Het klopt niet sorry, maar ik begrijp niet wat u bedoeld met OB-OA=2(OC-OA). Deze definitie kan ik niet terugvinden in mijn boek. En ik weet niet of u met deze twee gevallen bij de volgende regel afhankelijkheid of onafhankelijkheid bedoeld.

Mboudd
Leerling mbo - zondag 12 januari 2020

Antwoord

Met `het eerste geval' bedoel ik de gegevens als in het begin van je vraag, ik vermoedde dat het eerste bolletje over die punten/vectoren ging.

In dat geval geldt, als $a=-\frac12$, de gelijkheid $OB-OA=2(OC-OA)$ (reken maar na). Dat kun je omschrijven tot $OA+OB-2OC=0$, en die laatste gelijkheid zegt ons dat de drie vectoren afhankelijk zijn, je moet die gelijkheid vergelijken met de definitie in het boek.

kphart
zondag 12 januari 2020

 Re: Re: Afhankelijk of onafhankelijk 

©2001-2024 WisFaq