\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88901 Re: Verband tussen vectorvoorstelling en vergelijking Ja inderdaad. Alleen een snijpunt bepalen aan de hand van 2 vectorvoorstellingen hoe moet dat? Mboudd Leerling mbo - zondag 29 december 2019 Antwoord Er moet gelden:$\left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 2 \\\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ 3 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 1 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ 2 \\\end{array}} \right)$Dat geeft dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Los het stelsel op en dan ben je weer thuis...$\left\{ \begin{array}{l} 1 + 2\lambda = - 1 + 2\mu \\ 2 + 3\lambda = 1 + 2\mu \\ \end{array} \right.$Lukt dat? WvR zondag 29 december 2019 Re: Re: Verband tussen vectorvoorstelling en vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja inderdaad. Alleen een snijpunt bepalen aan de hand van 2 vectorvoorstellingen hoe moet dat? Mboudd Leerling mbo - zondag 29 december 2019
Mboudd Leerling mbo - zondag 29 december 2019
Er moet gelden:$\left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 2 \\\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ 3 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 1 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ 2 \\\end{array}} \right)$Dat geeft dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Los het stelsel op en dan ben je weer thuis...$\left\{ \begin{array}{l} 1 + 2\lambda = - 1 + 2\mu \\ 2 + 3\lambda = 1 + 2\mu \\ \end{array} \right.$Lukt dat? WvR zondag 29 december 2019
WvR zondag 29 december 2019
©2001-2024 WisFaq