Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verband tussen vectorvoorstelling en vergelijking

In de volgende opgave heb ik steeds de vergelijking bepaald om te bepalen of een punt op de vector ligt of dat de vectoren elkaar snijden mijn vraag is kun je dat makkelijker zien aan de van de vectorvoorstelling want steeds krijg ik weer na de vraag bepaal of een punt op de vector voorstelling ligt of dat ze elkaar snijden weer de vraag bepaal de vergelijking van de lijn terwijl ik dat al heb gedaan om te kijken of een punt op de vector ligt of ze elkaar snijden zo ook bij:

Ga na of dat de lijnen p,q en r die door de volgende vectorvoorstellingen zijn bepaald, door 1 punt gaan:

p: v=(1,2)+l(2,3) q: w=(-1,1)+m(2,2) r: x=(2,1)+w(-1,-4)

Ik heb ze eerst omgezet naar de lijnen :3x-2y=-1 en x-y =-2 , hier y uit bepaald en x en in de laatste lijn r ingevuld dit klopte ze gaan inderdaad door (3,5)

Maar daarna krijg je weer de vraag bepaal de vergelijkingen van de lijnen p, q en r.

In het antwoord hebben ze niet eerst de vergelijking bepaald maar daar staat: p en q gaan door (3,5) voor w=-1 is x=(3,5), dus alle drie door (3,5).

Ik snap niet wat ze met dit antwoord bedoelen misschien begrijp ik de vergelijkingen beter dan de vectoren.

mboudd
Leerling mbo - zondag 29 december 2019

Antwoord

Wat dacht hier van: Je berekent eerst het snijpunt van $v$ en $w$ en dan kijk je op dat punt ook op $r$ ligt. Dat kan niet missen...

WvR
zondag 29 december 2019

 Re: Verband tussen vectorvoorstelling en vergelijking 

©2001-2024 WisFaq