Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88879 

Re: De grens a in een integraal berekenen

Dan denk ik dat er een fout in het boek staat dan zou er 1 moeten staan maar dat kan dan wel kloppen want het antwoordenboek ln |cosa|=-1 en ik had ln cosa=1

mboudd
Leerling mbo - zondag 22 december 2019

Antwoord

Kennelijk moet de integraal gelijk zijn aan 1. Je komt dan inderdaad uit op:

ln(cos(a)) = -1
cos(a) = 1/e
a = acos(1/e)

GHvD
maandag 23 december 2019

©2001-2024 WisFaq