Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88867 

Re: Re: Goniometrische identiteit

Dag Dick,
Is het juist dat er een schrijffout in je redenering zit. In je verbeterde uitgave schrijf ik nu :

=sin2a(1-sin2b)-(1-sin2a)sin2b. (Er stond in het eerste lid (1-cos2b) en niet (1-sin2b)
=sin2a-sin2a.sin2b-sin2b+sin2asin2b en na schrappen:
=sin2a-sin2b
Want 1-cos2b kan nooit cos2b zijn.
Ben je akkoord hiermee.
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Iets anders - vrijdag 20 december 2019

Antwoord

Dag Rik,
Blijkbaar was ik nog niet goed wakker. Je opmerking komt overeen met wat ook op mijn kladje stond.
Dank, ik breng een herstel in mijn antwoord aan.
Groet,

dk
vrijdag 20 december 2019

©2001-2024 WisFaq