Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76628 

Re: Re: Functie voorschrift opstellen logaritmische functies

Kun je 'm verder uitwerken?

Jurgen
Student hbo - zaterdag 12 oktober 2019

Antwoord

Wat jij wilt!

$
\eqalign{
& stap\,\,1. \cr
& 0 = a \cdot {}^5\log (6 - c) \cr
& a = 0\,\,(v.n.)\,\,of\,\,{}^5\log (6 - c) = 0 \cr
& 6 - c = 1 \cr
& c = 5 \cr
& stap\,\,2. \cr
& - 12 = a \cdot {}^5\log (130 - c) \cr
& - 12 = a \cdot {}^5\log (130 - 5) \cr
& - 12 = a \cdot {}^5\log (125) \cr
& - 12 = a \cdot 3 \cr
& a = - 4 \cr}
$

Opgelost!

WvR
zaterdag 12 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq